Xunta de Galicia

‘Camiños dos sabores de Galicia’ ensina técnicas de relacións públicas ás máis de 70 entidades adheridas en diversos obradoiros

Este produto turístico está enmarcado no proxecto Cantata 2, que desenvolve a Consellería do Medio Rural a través da Axencia Galega de Desenvolvemento Rural

“Camiños dos sabores de Galicia” configúrase en torno aos queixos galegos, castaña e mel de Galicia e as aves de curral criadas tradicionalmente

Santiago, 27 de xuño de 2011.- O produto turístico “Camiños dos sabores de Galicia”, enmarcado no proxecto Cantata 2, que desenvolve a Consellería do Medio Rural a través da Axencia Galega de Desenvolvemento Rural, ofrece estas últimas semanas de xuño unha serie de obradoiros relacionados con técnicas de relacións públicas nas visitas turísticas a explotacións e industrias agroalimentarias.

Máis de 70 entidades adheridos a este produto turístico, financiado con apoio dos fondos FEDER, asisten aos obradoiros que se están ofrecendo estes días nos municipios de Riós (Ourense), Folgoso do Caurel e Vilalba (Lugo) e Lalín (Pontevedra).

O produto turístico “Camiños dos sabores de Galicia” configurase en torno a catro produtos agroalimentarios, como son os queixos galegos, castaña e mel de Galicia e as aves de curral criadas tradicionalmente.

A finalidade principal é o conseguir un achegamento dos visitantes ao medio rural, aos procesos produtivos e á gastronomía, gozando da paisaxe e cultura da nosa comunidade.

Adaptación
Os obradoiros, impartidos por unha empresa especializada en turismo agroalimentario, perseguen difundir como se organizan e xestionan -dende o punto de vista turístico- as visitas a pequenas explotacións agroalimentarias, e contribuír a que estas empresas se adapten a recibir visitantes, asentando criterios de calidade no produto turístico.

Con estas xornadas tamén se pretende conseguir o fomento das ideas e da colaboración entre os participantes para lograr un aproveitamento dos recursos de cada zona.
 

  • whatsapp