Actualidade
Buscador de novas
Alfonso Villares destaca a innovación e sustentabilidade como os mellores piares nos que sustentar a actividade pesqueira do futuro
O titular de Mar sinalou a extracción de algas como exemplo do esforzo do sector pesqueiro galego de diversificar a súa produción ampliando a súa oferta de produtos poñendo en valor a variedade e riqueza dos alimentos que ofrecen as rías galegas
Portos de Galicia outorga concesións para a xestión de lonxa ás confrarías de Moaña, Pontedeume, Ribadeo, Noia e Vilaxoán
As taxas que terán que abonar pola ocupación do solo portuario polos edificios das rulas contan cunha bonificación do 90 %
Alfonso Villares destaca o papel do Igafa na formación de profesionais no ámbito dos cultivos mariños e como provedor de semente para o sector
Nestas instalacións contan con 1,5 millóns de unidades de ameixa babosa en tamaño larvario, outros 2 millóns que superan o milímetro que se suman as 10.000 unidades que serán entregadas proximamente ás confrarías da zona
A Xunta promocionará a calidade diferenciada dos produtos alimentarios galegos da man de preto de 60 empresas no Salón Gourmets de Madrid
O Goberno autonómico, coa súa presenza en eventos deste tipo, reforza o seu compromiso pola posta en valor destes produtos
Cetmar e 12 institucións de 5 países traballan nunha investigación europea para reducir a captura incidental de megafauna mariña ameazada
O proxecto Reduce buscará a colaboración de todas as partes interesadas para abordar este desafío e contribuír a unha xestión pesqueira más sostible
Alfonso Villares pon en valor o papel dos depuradores de moluscos na distribución e venda do mellor marisco galego nos mercados
O titular de Mar trasladou o apoio da Xunta a un sector esencial para a cadea mar-industria cun importante peso na economía galega e cunha facturación media anual de preto de 450 millóns de euros ao ano