Actualidade
Buscador de novas
Medio Rural lembra a súa aposta de máis de 9 M€ en 2026 para novas infraestruturas de defensa contra incendios
A conselleira María José Gómez visitou hoxe as instalacións da nova BUO de Rianxo, concibidas para que o persoal dedicado á loita fronte os incendios forestais poida conciliar a súa actividade profesional co necesario descanso
A Xunta destaca o potencial do sector agroalimentario lucense para xerar proxectos innovadores ligados á economía verde
O delegado territorial, Javier Arias, participou nun foro promovido polo club empresarial Nordés para analizar os desafíos e oportunidades neste ámbito
Medio Rural porá en marcha en Baleira unha reestruturación parcelaria cun investimento de 1,75 millóns de euros
A conselleira María José Gómez presentou hoxe os detalles do proxecto de mobilización de terras que se impulsará na parroquia de Retizós, onde se prevé actuar en 1.661 parcelas propiedade de 178 titulares
Medio Rural incrementa nun 1 % o seu orzamento, ata 708 M€, para impulsar a ordenación do territorio, a calidade agroalimentaria e a remuda xeracional
As diferentes actuacións que se levarán a cabo estrutúranse en tres eixos fundamentais: ordenación do territorio e equilibrio rural; calidade e apoio á seguridade da produción; e innovación, emprendemento e futuro do sector
Medio Rural celebra hoxe unha xornada técnica sobre a artesanía alimentaria e a sustentabilidade no sector lácteo
O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria participou esta mañá na benvida desta acción formativa, coa que se reforza o liderado da comunidade no sector lácteo
Medio Rural volve urxir ao Ministerio de Agricultura que defenda ante a UE unha vacina marcada preventiva sobre a dermatose nodular contaxiosa
Reclamouse tamén máis coordinación a nivel estatal e, no caso de detectarse un foco, que se poñen en marcha indemnizacións e que os sacrificios se realicen só en matadoiros e non nas explotacións
Rueda anuncia que a Xunta constituirá unha fundación no 2026 para impulsar a investigación forestal en Galicia
O obxectivo é promover a innovación nun sector estratéxico para a comunidade e avanzar cara “un monte diverso, produtivo e que xere riqueza” no territorio
A Xunta participa na Feira Gastrónoma Valencia para poñer en valor o sector alimentario galego
O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, Martín Alemparte, asistiu hoxe a este evento, que definiu como fundamental para abrir os produtos alimentarios galegos a novos mercados e consumidores
 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													