Actualidade
Buscador de novas
A Xunta destina preto de 1,5 millóns de euros ao fomento da apicultura neste 2024 e prioriza a loita contra a vespa velutina
A Consellería do Medio Rural publica a resolución destas axudas no Diario Oficial de Galicia, que benefician a máis de 2.200 explotacións
Arias destaca que o selo artesanía alimentaria da Xunta ampara xa a case 40 empresas e produtores da provincia lucense
O delegado territorial de Lugo visitou en Ribas de Sil unha das firmas que contan co distintivo, Aceites Figueiredo, que elabora aceite de oliva procedente ao 100% de variedades autóctonas
A Xunta declara catro novos focos de enfermidade hemorráxica epizoótica en explotacións bovinas da provincia de Ourense
Cómpre sinalar que nestes momentos existe unha vacina autorizada fronte ao virus da EHE, desenvolvida pola galega Zendal, que se espera que estea nos próximos días nos establecementos minoristas para a súa venda
A Xunta inviste preto de 3 M€ en proxectos de creación, mellora e ampliación de servizos básicos locais en aldeas modelo
O Diario Oficial de Galicia publicou esta semana a resolución destas axudas, beneficiando a 20 concellos que contan con este instrumento de mobilización incluído na Lei de recuperación da terra agraria
A conselleira do Medio Rural destaca a calidade dos viños da Ribeira Sacra e pon en valor o traballo dos viticultores e adegueiros
Salientou a colaboración do Goberno galego co sector vitivinícola a través da súa Estratexia de dinamización e dun conxunto de axudas que ascenden a máis de 10 millóns de euros neste 2024
A Xunta pon en valor o papel dos consellos reguladores na defensa da calidade alimentaria de Galicia
María José Gómez reafirmou o apoio do Goberno galego a estas entidades, co fin de afianzar o peso das producións de calidade en Galicia e tamén no panorama nacional e internacional
Medio Rural reafirma a aposta pola transformación do leite en Galicia e avoga pola colaboración entre os axentes do sector a prol da súa sustentabilidade
A titular da Consellería valorou os investimentos desta industria láctea en innovación e mellora das súas instalacións, para os que recibiu o apoio da Xunta
A Xunta reforza a coordinación cos consellos reguladores e cos corpos e forzas de seguridade do Estado fronte á entrada de uva foránea na vendima
O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, Martín Alemparte, participou hoxe na Subdelegación do Goberno en Ourense na habitual xuntanza anual para intensificar esa colaboración