Hemeroteca
Novas publicadas antes de 2023
A Xunta pon en valor a cooperativa Forxabar, que recibiu nos últimos cinco anos máis de 160.000 euros en axudas para a transformación e a comercialización de produtos agrarios
A Consellería do Medio Rural resolveu a convocatoria de axudas de 2022 incrementando nun 40% o orzamento anual habitual ata chegar aos 36,72 millóns de euros adxudicados, dos que máis de 70.000 euros corresponderon a esta cooperativa
A Xunta suma a empresa de alimentación Acastrexa ás preto de 40 empresas adheridas ao selo de calidade de Artesanía Alimentaria
Este distintivo de calidade diferenciada garante que as producións contan cunha elaboración tradicional e unha presentación coidada, acorde coa súa condición de produtos que pretenden situarse entre os da gama gourmet
A Xunta e o Concello do Saviñao estudarán a posibilidade de implementar un polígono agroforestal para gandaría
Tamén se acordou arranxar a estrada que vai do cruce de Tribás a Ousende, a través do Plan de Infraestruturas Rurais de 2023, cunha contía de 120.000 euros
A Xunta pon en valor Queserías Sarrianas, beneficiaria nos últimos dez anos de case 2,3 M€ en axudas para a transformación e a comercialización de produtos agrarios
A Consellería do Medio Rural resolveu a convocatoria de axudas de 2022 incrementando nun 40% o orzamento anual habitual ata chegar aos 36,72 millóns de euros adxudicados, dos que 475.000 euros corresponderon a Queserías Sarrianas
A Xunta destina máis de 6,13 millóns de euros en axudas para a elaboración e comercialización de produtos vitivinícolas e para a promoción de viños en terceiros países no ano 2023
As achegas para os investimentos en elaboración e comercialización de produtos vitivinícolas teñen un orzamento de 4,43 millóns de euros e os interesados teñen de prazo ata o 31 de xaneiro de 2023 para presentar as solicitudes
A Xunta impulsa un acordo para a mellora do benestar e a diminución da pegada de carbono mediante o uso de madeira nas construcións de centros de saúde
O convenio favorece a creación de contornas agradables que favorezan a sensación de benestar mediante a utilización de madeira
A Xunta destaca a aposta polo I+D+i nos seus centros de investigación
En conxunto, os tres centros desenvolveron ao longo deste último ano ata 75 proxectos de I+D+i ao abeiro do contrato de xestión 2021-2024 da Axencia Galega da Calidade Alimentaria
Comeza a presentación de candidaturas das eleccións para a renovación de 15 consellos reguladores do ámbito agroalimentario galego
A campaña electoral arrancará o 3 de febreiro e finalizará o día 17 dese mes, para dar paso ás votacións o 19
A Xunta levanta a prohibición do cultivo de pataca na totalidade do concello de Muxía
Tras esta xuntanza, convértense en zonas tampón Muxía, Narón, San Sadurniño e Valdoviño